Σχετικά με εμάς

Η ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ αποτελεί το προσωπικό εγχείρημα του ακτινοδιαγνώστη ιατρού κ. Χαρίλαου Μπαρλιά, ο οποίος αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών της ειδικότητάς του στο σπίτι όσων τις έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για μια καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία προκύπτει από την ανάγκη πραγματοποίησης διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων σε ασθενείς με δυσχέρεια μετακίνησης.

Η ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ έχει σκοπό να εξυπηρετεί με άμεσο τρόπο κάθε ανάγκη σε υπερηχογραφήματα, triplex αγγείων και ακτινογραφίες στο χώρο του ασθενούς. Το βάρος δίνεται στην πραγματοποίηση των παραπάνω απεικονιστικών εξετάσεων από ειδικό ακτινοδιαγνώστη ιατρό, ο οποίος στη συνέχεια γνωματεύει επι τόπου την εξέταση.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε ότι όλα γίνονται άμεσα και υπό τον αυστηρό έλεγχο ειδικού ιατρού ακτινοδιαγνώστη. Η γνωματευμένη εξέταση παραδίδεται στον ασθενή και είναι την ίδια στιγμή διαθέσιμη και στον θεράποντα ιατρό μέσω διαδικτύου.

Σημαντικό να τονιστεί ότι όλες οι εξετάσεις είναι σε ψηφιακή μορφή. Για το σκοπό αυτό η εμφάνιση των ακτινογραφιών γίνεται σε ψηφιακό εμφανιστήριο με δυνατότητα φυσικά εκτύπωσης και σε φιλμ. Η ψηφιακή εικόνα δίνει τη δυνατότητα στον ιατρό να την επεξεργαστεί και μετά την πραγματοποίηση της εξέτασης. Επίσης με αυτό τον τρόπο τηρείται ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ασθενή με το σύνολο των εξετάσεών του.

Η ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ και ο κ. Μπαρλιάς προσωπικά  επιδιώκουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία με όλους τους θεράποντες ιατρούς ώστε η παρεχόμενη υπηρεσία υγείας να είναι υψηλότατου επιπέδου και με το μέγιστο όφελος για τον ασθενή.

Σταθερή θέση μας ότι τέτοιου τύπου υπηρεσίες οφείλουν να είναι προσβάσιμες σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη και η θέση αυτή καθορίζει και την τιμολογιακή μας πολιτική.

Χαρίλαος Δ. Μπαλιάς

Υπεύθυνος Ιατρός

Ακτινοδιάγνωση

Ο κ. Χαρίλαος Μπαρλιάς γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και μεγάλωσε από ηλικία 2 ετών στο Άργος. Προερχόμενος από οικογένεια επιτυχημένων επαγγελματιών υγείας (πατέρας χειρουργος οφθαλμίατρος, μητέρα μαία) ήρθε από νωρίς σε επαφή με τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτόν. Σπούδασε ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η αγάπη του για την απεικόνιση και τις νέες τεχνολογίες τον οδήγησαν στην επιλογή της ειδικότητας της Ακτινοδιαγνωστικής. Αφού ολοκλήρωσε το αγροτικό του στην περιοχή της Αργολίδας, διετέλεσε ειδικευόμενος ιατρός του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Γ.Ν Παίδων Πεντέλης για 1 έτος και στη συνέχεια του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Γ.Ν.Α. Ερυθρός Σταυρός για 4 έτη. Επίσης διετέλεσε ειδικευόμενος ιατρός και του Παραρτήματος Αγίου Σάββα (πρώην ογκολογικό ΙΚΑ).

Στη διάρκεια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στους τομείς της Κλασσικής ακτινολογίας, Υπερηχοτομογραφίας και Έγχρωμης Υπερηχοτομογραφίας (TRIPLEX), Αξονικής Τομογραφίας, Απεικόνισης Μαστού (μαστογραφία- υπερηχογράφημα), Μαγνητικής Τομογραφίας, Επεμβατικής Ακτινολογίας (αγγειογραφία, επεμβατικές εξετάσεις υπό U/S-C.T.). Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, εκτέλεσε πολύ μεγάλο αριθμό υπερηχογραφημάτων κάθε τύπου καθώς και εξίσου μεγάλο αριθμό αξονικών τομογραφιών με απόλυτη επιτυχία, τόσο κατά την τακτική λειτουργία του νοσοκομείου όσο και κατά τις εφημερίες αυτού. Διεκπεραίωσε και συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό επεμβατικών πράξεων υπο καθοδήγηση με υπερήχους (FNA θυρεοειδούς) και αξονικό τομογράφο (βιοψίες, παροχετεύσεις, θερμοκαυτηριάσεις) καθώς και θεραπευτικές πράξεις υπό αγγειογράφο (διαγνωστικές ψηφιακές αφαιρετικες αγγειογραφίες (DSA), αγγειοπλαστικές, τοποθέτηση ενδοαυλικών ναρθήκων (stent).

Επίσης εκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική κλασσική Ακτινοδιαγνωστική και Υπερηχοτομογραφία με πολυάριθμες διαγνωστικές εξετάσεις κλασσικής ακτινολογίας (π.χ. Κυστεογραφίες, Διαβάσεις οισοφάγου) και υπερηχογραφήματα κάθε τύπου (π.χ. κοιλίας, οσχέου, θυρεοειδούς, μυοσκελετικού) σε παιδιατρικούς ασθενείς, με απόλυτη επιτυχία, τόσο κατά την τακτική όσο και κατά την εφημεριακή λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Τέλος εκπαιδεύτηκε στο Παράρτημα Αγίου Σάββα στην Απεικόνιση Μαστού δηλαδή τη μαστογραφία, τον υπέρηχο μαστού καθώς και τις μαστογραφικά ή υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες επεμβατικές πράξεις (FNA, εντόπιση δια βελόνης ή τοποθέτησης συρμάτων τύπου HOOK).

Συνεργάστηκε με αρμονικό τρόπο με όλους του συναδέλφους ιατρούς και λοιπούς συνεργάτες.

Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών συνεδρίων, στα οποία παρουσίασε σημαντικό αριθμό εργασιών.

Αγωνίσθηκε δυναμικά για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους νοσηλευόμενους και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων συμμετέχοντας αδιάλειπτα στο ιατρικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Σαν ειδικός ιατρός εργάσθηκε και εξακολουθεί να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα υγείας, συνεργαζόμενος με διαγνωστικά κέντρα και κλινικές στους τομείς του Υπερήχου, Triplex αγγείων και κλασικής ακτινολογίας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρίας, της Ευρωπαϊκής Ακτινολογικής Εταιρίας (ΕSR) καθώς και της Ακτινολογικής Εταιρίας Βορείου Αμερικής (RSNA).

Είναι παντρεμένος από το 2004 με την κ. Μαρία Κωτσιαντή (πτυχιούχο ΟΔΕ της ΑΣΟΕΕ και υπάλληλο Νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός) και έχουν 3 παιδιά.

Αγαπάει τη μουσική, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό και το καλό βιβλίο.